11. junij 2022

Ponovno Kolesarimo.Skupaj

LARA SLIVNIK

Ob koncu zime je Nevrorehabilitacijski center Itero ponovno povabil člane Kluba CVB Ljubljana na akcijo Kolesarimo.Skupaj. Z veseljem smo povabilo sprejeli. Letos je bil dogodek združen z IKEA Family družinskim maratonom 2022.

Povabili smo člane klubov CVB iz vse Slovenije. Prijav je bilo razmeroma veliko, okoli 30, a bolj ko se je bližal junij, večja negotovost se je lotevala udeležencev. Bom zmogel? Kako naj pridem do Ljubljane? Kaj če bo dež? Bo pritisnila vročina? Grem na morje! Rezervirane imam toplice! Žal ne morem, boli me noga.

Prišla je sončna sobota, 11. junila 2022. Ob osmih zjutraj se nas je 10 članov Kluba CVB Ljubljana in dva iz Logatca zbralo pred stavbo nevrorehabilitacijskega centra Itero na Finžgarjevi 4 v Ljubljani. Priključili so se nam nekateri zaposleni v Iteru, njihovi družinski člani in prijatelji ter podporniki iz fundacije Neurotrust. Bilo nas je preko 30!

Nekateri so prišli s kolesi, drugi z avtom. Najbolj nas je navdušila naša članica, ki je šla s kolesom na vlak. Izvrstna ideja! Vsi smo bili veseli našega ponovnega snidenja. Hkrati pa tudi malo nestrpni, kako bo vse potekalo. Pred centrom Itero smo si majčke in jih oblekli, pripeli smo si štartne številke, ponovno zapeli čelade in skupaj odkolesarili na manj kot kilometer oddaljen start.

Imeli smo privilegij, da se je lahko celotna skupina slikala pred startom. Skupaj z našimi prijatelji nas je bilo več kot 30! Uradni napovedovalec nas je napovedal – kot skupino z zelenimi majicami.

Ura je bila devet in najbolj hitri kolesarji so startali. Počasi je startala tudi naša skupina, nekateri so raje počakali, da so se kolesarji razredčili. Tako smo imeli dovolj prostora za naše počasnejše reakcije in se počutili bolj varne. Tokratna trasa družinskega maratona je bila dolga 21 km in zaprta za ves ostali promet. Potekala je od Drame mimo Križank, kjer smo se spustili do Ljubljanice. Tu se je cesta zožila in nastal je manjši zastoj. Malo smo počakali, nato pa se je kolona že toliko raztegnila, da je bilo dovolj prostora. Kolesarili smo ob Ljubljanici, po Opekarski in Hladnikovi cesti ter prišli na Ižansko cesto. Sledil je kratek vzpon in spust, da smo prečkalo južno ljubljansko obvoznico. Hitro smo bili v Mateni in nato v Iški vasi, kjer je bil krajši odmor, da smo si odpočili in odžejali ter okrepčali. Po postanku smo odkolesarili nazaj proti Ižanski cesti. Tudi pot nazaj je hitro minila, vzpon in spust preko avtoceste, mimo nam dobro znane Livade, ob Ljubljanici in zadnji vzpon mimo Križank do »gorskega cilja« pri Drami. Tu je zopet nastal zastoj, saj smo vsi si udeleženci prejeli medalje, prigrizke, krof, sladoled. Vse kalorije, ki smo jih pokurili smo takoj nadomestili z novimi. Vsi smo bili zmagovalci. Nekaj članov naše ekipe se je odzvalo vabilu, naj pridemo na oder do uradnega napovedovalca, saj smo prejeli pokal za najbolj številčno ekipo!

Del ekipe se je zbral v senci pred Dramo, kjer smo izmenjali izkušnje. Nevrorehabilitacijski center Itero nas je presenetili z donacijo – skupinsko tedensko vadbo v njihovem centru v času od 15.10.2022 do 15.4.2023. Zahvalili smo se Iteru in fundaciji Neurotrust. Sledilo je prijetno druženje, ponovno smo nabirali tudi izgubljene kalorije.

Udeleženci smo si bili edini: drugo leto zopet kolesarimo.Skupaj!

Besedilo so napisali naši člani in ni lektorirano.