10. junij 2023

Ponovno Kolesarimo.Skupaj

LARA SLIVNIK

Fundacija Neurotrust je tudi letos povabila člane Kluba CVB Ljubljana na akcijo kolesarimo.Skupaj. Z veseljem smo povabilo sprejeli in se 10. junija udeležili Medex družinskega maratona 2023.

Na sončno soboto se je 12 članov Kluba CVB Ljubljana in naših 7 prijateljev zbralo pred stavbo na Finžgarjevi 4. Preoblekli smo se v sponzorske majice, pripeli štartne številke, ponovno zapeli kolesarske čelade in skupaj odkolesarili do štarta. Celotna skupina, bilo nas je 19, se je pred štartno črto večkrat fotografirala. Uradni napovedovalec nas je večkrat predstavil in napovedal kot skupino bolnikov po možganski kapi, ki vozi z zelenimi majicami. Srečali smo se tudi z direktorico Medexa, ki je bil letošnji pokrovitelj družinskega maratona.

Ura je bila devet in najbolj hitri kolesarji so štartali. Naša skupina je počakala, da so se kolesarji razredčili in začeli smo med zadnjimi. Tako smo imeli dovolj prostora za naše počasnejše reakcije in se počutili bolj varne. Trasa Medex družinskega maratona 2023 je bila tudi letos dolga 21 km. Potekala je po ravnini, z le dvema kratkima vzponoma preko avtoceste. Vse ceste so v času kolesarjenja zaprte za ves ostali promet. In preko celotne trase so nas vzpodbujali navijači. V Iški vasi na Ljubljanskem barju je bil krajši odmor, na katerem smo si odpočili, so odžejali in okrepčali ter odkolesarili nazaj proti centru Ljubljane. Na cilju smo vsi udeleženci prejeli spominske medalje in sponzorske izdelke.

Vsi smo bili zmagovalci. Naša ekipa je prejela pokal za tretjo najbolj številčno ekipo! Zelo smo bili veseli, da se je letošnjega kolesarjenja aktivno udeležila tudi podpredsednica Združenja dr. Tatjana Erjavec. Udeleženci smo si bili edini, tudi naslednje leto gremo junija skupaj na družinski maraton!

Besedilo so napisali naši člani in ni lektorirano.