28. november 2021

Vodena vadba pred
Nevrorehabilitacijskim
centrom Itero

LARA SLIVNIK

Pred svetovnim dnevom možganske kapi nas je Nevrorehabilitacijski center Itero presenetil s povabilom na skupno aktivnost. Dogovorili smo se, da bomo dan pred svetovnim dnem, torej v četrtek, 28. novembra 2021 popoldne, imeli vodeno vadbo.

Zadnje oktobrsko četrtkovo popoldne smo se zbrali pred centrom Itero. Po prijaznem pozdravu, predstavitvi terapevtov in naših članov, smo se odpravili v bližnji park. Dan je bil čudovit, po jutranji megli je bil park med Gradaščico in Finžgarjevo ulico obsijan soncem. Skoraj smo se pozabili fotografirati! Zaradi večjega števila udeležencev smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina je izvajala vadbo sede, druga je vadila tudi ravnotežje. Prijetno je bilo, ko smo si podajali žoge, kakšna se je odkotalila tudi po bregu do rečice Gradaščice. Zabavali smo se z vadbo na stopnicah. Tokrat nas je še posebej veselilo, da so se vodene vadbe udeležili tudi naši svojci. Ura je hitro minila, sonce se je skoraj že skrilo za rdeče – zlato obarvanimi drevesi. Povabljeni smo bili še na ogled centra Itero. Ob čaju in pogovoru smo se hitro ogreli. Ogledali smo si naprave, ki jih imajo v centru Itero. Navdušeni smo bili nad idejo, da bi imeli možnost hidroterapije, saj bolnikom zelo pomaga pri vseživljenjski rehabilitaciji po možganski kapi.

Zahvaljujemo se Nevrorehabilitacijskemu centru Itero za prijetno in koristno preživeto popoldne. Upamo, da to ni bila zadnja skupna aktivnost. Hvala tudi Fundaciji NEUROTRUST, ki posebej izpostavlja pomen kvalitetne vseživljenjske rehabilitacije – v vseh fazah po preboleli možganski kapi: ne le v akutni, temveč tudi v kronični. Hvala!